|

Naina zgodba 2.del

Prebirala sem razne strani, raziskovala o novi diagnozi, ki nas je doletela. Prebiram…težave s hranjenjem..težave z govorom…mnoge pridružene bolezni..težave s sluhom, srcem, dihali, vidom..otrok s posebnimi potrebami.

Takrat sem se zlomila. Zajokala sem prvič in edinkrat. Po glavi se mi je porajajo vse mogoče..to je bil moj edini jok, edino čustvovanje, ki sem ga namenila le sebi. 

Ko so jo odpeljali, da ji izmerijo sluh, je dolgo ni bilo nazaj. Vmes sem raziskovala porodnišnico, našla laktarij in si postregla po črpalki. Tako bo. Če se ne bo dojila, bom pa črpala. Bove že. Nekako bove.

Ko so jo pripeljali nazaj, je sestra previdno rekla, da ji lahko izmeriti sluha. Nisem reagirala. Nekako sem pričakovala. Ni me niti motilo, da ne sliši. To sem že čutila.

Naslednji “porodnišnični” dan je potek malo drugače. Povedali so mi, da bo Naia odšla na pregled in ji bodo izdelali posebno ploščico, da bo lahko jedla.

Oblekla sem se, pripravila njo, da bova šli. Čeprav mi niso dovolili zraven, se nisem pustila motiti. Zraven grem! In smo šli. Tam smo bili dolgo. Čakanje, pregled, odtis, čakanje…takrat mi je adrenalin malo popustil. Res sem bila utrujena..in lačna. Od vsega sem pozabila jesti, oziroma naju v času obrokov ni bilo. Ampak Naia ima ploščico, lahko bo jedla.

Pokazali so mi posebno flaško. Z njo naj bi lahko jedla. Vakuuma namreč še zelo dolgo ne bo imela. V bistvu, se sploh ne spomnim, kako se je hranila takrat. Želela sem le domov. Ostali naj bi dva dni dlje in odšli takoj na neonatalni oddelek, kjer sledijo preiskave. Ampak spustili so naju domov.

Sestra mi je v roko stisnila cucelj. (hvala bogu, v nedeljo nisem imela nikjer možnosti nakupa, lekarna, na katero sem računala, pa posebnega cuclja nimajo)

Zadevo sem obvladala. Ploščico sem menjala kot za šalo, trakec tudi. Jedla je lepo (vsaj mislila sem takrat). Kmalu pa sva spet odšli. Tokrat na neonatalni oddelek…spet ločeni od doma, moža dvojčkov..

Strah je bil prisoten. Poleg dolgega čakanja na sprejem, nisem imela pojma, kako bo vse izgledalo. Z informacijami so bili zelo skopi. Oddati sem jo morala na pregled. Samo. Hitro sem jo še nahranila.
Nazaj mi je niso prinesli.

Se nadaljuje…

Similar Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja