NAINA ZGODBA 3.DEL

Nisem je več mogla pretentati. Že, ko sem jo položila v naročje za hranjenje je pričela z jokom, naredila požirek, nato se usločila nazaj, zopet iskala flaško, naredila požirek, zavrnila….

Kaj je narobe, zakaj ne pije, jo kaj boli? 

Vem, da je lačna, išče flaško, v isti sekundi pa se odriva od nje. Ko je bila že tako utrujena, da ni zmogla borbe je zaspala. Izkoristila sem tisti čas in jo nahranila. To je potrdilo moje prepričanje. 

Lačna je,mogoče že celo preveč lačna?

Postajalo je vse bolj kritično.

Kar naenkrat je prišla do točke ko je večino dneva le še spala. Kakala ni 10dni in več…pleničke so bile vedno manj polulane.

Ko so me po vsakodnevnem klicanju zdravnikov le vzeli resno so preverili težo. Pod nujno sva bili sprejeti na pediatrično.

Počutila sem se grozno. Nesposobno. S flaško jo hranim. S flaško! Pa še vedno je nemorem nahraniti! Vsi so me opozarjali kako so otroci hranjenji po flaški debeli, baročni, Naii pa bi skoraj lahko preštela kosti. Ok sprejmem, greve na neonatalnega. Naj jo nahranijo. Naj naredijo, kar jaz neznam. Za kar sem jaz nesposobna…nahraniti lastnega otroka,po flaški.

Bila sem pripravljena, da naju nekaj časa ne bo domov..ampak ni bilo tako.

Čas covida je situacijo spremenil. Na pediatrični sva bili zaprti v majhni sobi, kjer sva čakali na nadaljna navodila..in čakali.. in čakali.. prišla je sestra, pogledala trebušček, naredila klistir. Ni bila zaprta. 

Po nekaj urah pride zdravnik..

“Zakaj ste prišli?”

“Moj otrok ne je.”

“Jaja, pride tako obdobje”

“Ampak ona že dolgo ne je!”

“Ja vidim, shizo ima..”

“Tudi to, ampak tu sva ker noče jesti”

In tako se je pregled zaključil. Nobenih pregledov, konkretnega nasveta, rešitve..nič. Predlagali so mi kalorične praške in naju poslali domov.

Takoj sem odšla nazaj do pediatra in povedala situacijo. Preko telefonskih pogovorov(ker pregledov niso izvajali) je Naia dobila diagnozo- tihi refluks. Res sem opazila, da občasno požira nazaj. In tudi kolcalo se ji je. Na začetku je tudi polivala. Še isti dan je dobila zdravila.

Situacija se je obrnila..Naia je pričela jesti velike količine. Komaj sem jo dohajala. Končno smo dobili rešitev! Naia pije!

Ampak le za nekaj dni..zdravilo ni imelo dolgotrajnega učinka.. ker refluksa v resnici ni bilo..

Se nadaljuje…

Similar Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja